11 Haziran 2013 Salı

SÜTE iHTiYACIMIZ VARMI? BiZCE YOK ! NEDENLERi...


SÜTE iHTiYACIMIZ VARMI? BiZCE YOK ! NEDENLERi;

1. Patojenler, Bakteri & Antibiyotikler

Mandıra inekleri yeşil çimenler yerine yüksek protein içeriğine sahip soya ürünleri ile beslenmektedir. Bu işlem ineklerin normalden daha büyük hipofiz bezlerine sahip olmasına ve daha hızlı bir şekilde süt üretmelerini sağlamaktadır. Fakat bu yöntem inekleri zayıf ve sağlıksız bir hale getirdiğinden dolayı üretime devam etmeleri için süt endüstrisi tarafından antibiyotikler ile takviye edilmektedirler. Bu antibiyotikler ise günlük kullandığımız süt ürünlerinin tamamına geçmektedir.

2. Pastörizasyon

Pastörizasyon işlemi ham ürünün yüksek derecelere ısıtılarak patojen ve bakterilerinden arındırılması işlemidir. Fakat bu işlem sırasında süt içerisindeki insan vücudunun ihtiyacı bulunan doğal enzimler de yok edilmektedir. Pankreasımız hayvan cinslerinin annelerinin sütünü parçalayabilmek için tasarlanmamış olduğundan sütü parçalamak için gerekli enzimleri üretmekte çoğunlukla başarısız kalmakta, laktoz intoleransı denilen durum ortaya çıkmakta ve pankreas aşırı yüklenmektedir.

3. Homojenizasyon
İnek sütünde bulunan doğal kaymak homejenizasyon adı verilen kimyasal bir işlemden geçirilmektedir. Düşük yağlı süt olması açısından ekşime noktasına kadar zorlanarak kaymak ayrılmakta fakat ironik olarak bu ayrılan kaymağın sütün sindirilmesine katkısı, vitaminleri, mineralleri ve yararlı kısa zincirli yağ asitleri göz ardı edilmektedir.

4. Büyüme Hormonları

Büyükbaş hayvanların yetiştirilmesinde kullanılan büyüme hormonları IGF-1 insülin benzeri büyüme faktöründe dramatik bir yükselmeye neden olmaktadır. Negatif sağlık etkilerinden en büyüğü IGF-1 in meme kanseri oluşumunu tetiklemesidir.

5. Kemiklere Yarar Sağladığı İnanışı

“Nurses Health Study” sonuçlarına göre sütün kemikler için yararı değil tam tersine zararı olduğu bulunmuştur ve daha az süt daha sağlıklı kemikler anlamına gelmektedir. Süt ürünlerini en az tüketen Asya ve Afrika ülkelerinde osteoporoz oranları oldukça düşüktür. Bu araştırma sonuçlarını takiben ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ABD Tarım Bakanlığına (USDA) sütün osteoporoz koruması veya kemiklere yararı hakkında bilimsel bir kanıt bulunup bulunmadığını sormuş ve süt endüstrisi üreticilerinden bir kanıt getirilememiştir. Bununla beraber hayvansal proteinin kemiklere zararlı olduğunun kanıtları bulunmakatadır.

6. Bir Süt Proteini olan “Kazein” Yararlımı ? Zararlımı?

Karıştırdığımız birçok literatür ve makalede ’kazein’ in değişik formlarının değişik etkileri olduğunu farkettik. Bu nedenle kazeini ham sütten başlayarak, adım adım işlenme aşamalarındaki değişiklikleri ile yakında tek başına bir yazı konusu yapmayı planlıyoruz.

Zindelikler Dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.