12 Haziran 2013 Çarşamba

HEXAGONAL SU, KLOR VE DUŞLARDAKi GiZLi KANSEROJENLER


HEXAGONAL SU, KLOR VE DUŞLARDAKi GiZLi KANSEROJENLER

İçme suyumuzun kalitesi sağlık derecemizin ana belirleyicilerinden biridir. Patojen ve kirleticilerin dışında şehir şebekemize rutin olarak ilave edilen kimyasalların verdiği zararlar ve bu dezenfektanların vücudumuzdaki yararlı bakterilere vurduğu darbelerin önemi ise yeni yeni anlaşılmaya başlanmıştır. Bu belki neden içme suyumuz için çeşitli filtreler kullanmaya başladğımızı açıklasa da bu suyun duş sırasında vurduğu cildimiz ve sonuçları hakında ise hala hemen hemen hiçbirşey bilmemekteyiz.

Hergün toksinlerle banyo yapıyoruz... ciğerlerimize, sinüsümüze zarar veriyoruz... allerjilerimizi azdırıyoruz... cildimizi kötüleştiriyoruz... ama en korkuncu... kanser riskimizi arttırıyoruz... Nasılmı?
Çünkü 10 - 15 dakikalık bir duş süresince cildimiz tam 8 bardak (yaklaşık 2 litre) su içmiş kadar klor absorbe eder!

Yaklaşık 100 yıldır şebeke suyumuza klor eklenmektedir. Kokusu ve tadı hissedilmesede klor herzaman vardır ve klorinasyondan oluşan yan ürünler bilinen en potansiyel kanserojenlerdendir. Böbrek kanseri dışında Harvard Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmalarda klorlu suyun tüm ABD deki mesane kanserlerinin % 9 undan, rektum kanserlerinin ise % 15 inden direkt sorumlu olduğu bulunmuştur. Klor vücuttaki proteini parçalar, bir dezenfektan / ağartıcı olarak saçlarınıza darbe vurur ve altta belirtilen rahatsızlıklarda durumu kötüleştirir;
* Astım
* Sinüzit / Sinüs Durumları
* Allerji
* Deri Döküntüleri
* Amfizem

Sıcak bir duş alırken açılan deri gözenekleri vücudu bir süngere çevirir ve buharının solunması dışında klorun deri gözeneklerinden direkt kana karışma süresi içilerek alınan klordan tam 6 kat daha hızlı olabilir. Bu hız çok kısa sürede kendisini size gözlerinizde, ciğerlerinizde ve gırtlağınızda hissettirse de en büyük problemler uzun dönemde oluşanlardır;
* Çabuk Yaşlandıran Aşırı Serbest Radikal Formasyonu
* Kanser Oluşumuna Yol Açan Genetik Mutasyon Artış Olasılığı
* Kolesterol ve Sertleşmiş Damarlar
* Karaciğer İşlev Bozukluğu
* Bağışıklık Sisteminde Zayıflama
* Kılcal Damarlarda Arteriosklerotik Değişimler

Klor suda bulunan organik maddelerle reaksiyona girdiğinde ise trihalometan (THM) olarak adlandırılan toksik yan ürünler oluşmaktadır. Kısaca bir göz atarsak bu ürünler şunlardır;
* Kloroform: Bu güçlü yan ürün yaşlanma sürecini, hücre mutasyonunu ve kolesterol oksidasyonunu hızlandırır. Bir zamanlar anestezik olarak kullanılsa da 1976 senesinde FDA tarafından kanserojen etkisi nedeni ile yasaklanmıştır.
* Dikloro Asedik Asit: Kolesterol metabolizmasında değişiklik yapar. Laboratuvar çalışmalarında hayvanlarda karaciğer kanserine yol açtığı tesbit edilmiştir.
* MX Klorinate Asit: Kansere yol açan genetik mutasyonlardan sorumludur ve test edilen her klorlu suda bulunduğu EPA (Çevresel Koruma Kurumu) tarafından açıklanmıştır.
* Di-Tri Kloraminler: Dezenfektan olarak kloramin eklendiği zaman oluşmaktadır ve yüksek toksik etkisi bulunmaktadır.

THM ler ile ayrıca hamile kalma olasılığının azalması, spontane düşük, doğum kusurları ve düşük doğum ağırlığı arasında bağlantılar bulunmuş ve açıklanmıştır. Bir antimikrobiyal olan klor ve yararlı bağırsak florasına zararlı etkileri ise son zamanlardaki birçok araştırmalara konu olmuştur.

Hexagonal yapılandırılmış olan su hücrelerimize sadece doğanın bizim için iyi olduğunu belirlemiş oduğu elementleri taşır ve su yapılandıktan sonra suyun içinde bulunan herşey değişik şekillerde yapılanmış olur. Bu yapılanma toksinlerin suyun iç molekülü içerisine çekilmesi ve vücudumuzdan absorbe edilmeden zararsızca geçmesi şeklinde yada gaz formuna geçirilerek buharlaşması şeklinde olabilir.

Yapılanmış su H3O+1, OH-1, NH4+1, NO3-1, Cl-1, ClO-1 iyonları için daha fazla çözünür olacağından dolayı, hidrojen ve hidroksil iyonları klor ile reaksiyona girerek Cl ve CIO4-1 iyonlarını, nitrojen ile NH4+1 ve NO3-1ü ve oksijen ile de daha fazla hidrojen ve hidroksili oluştururlar. Çözünen CO2 ise hidrojen iyonları ile reaksiyona girerek karboksilik asit (HCOO-1) oluşturur.

Sonuç olarak, suyun içinde bulunan klor yapılandığında sudan daha hafif fakat havadan daha ağır olan klor gazı ortaya çıkar. Duş yaparken havada kısa bir süre asılı kalan ve suyu terkederek gaz formuna dönüşmüş olan bu iyon duş ortamında sağlanacak bir hava sirkülasyonu ile de çok çabuk uzaklaştırılabilir.

Duş alma sürecinde suyu yapılandıran, kanserden korunmaya ve sağlıklı kalmamıza yardımcı olan ürünlerin en üst sıralarında “Grander Flexi” gelmektedir. Duş başlığına kolayca monte edilebilen bu ürün hakkında detay, fiyat, kullanım ve montaj bilgisi ise, bize mesaj/mail atılarak (bilgi@pembeyevehayata.com yada pembeyevehayata@gmail.com) alınabilir.

Kanıtlar Açık, Risk Yüksek, Tavsiye Bellidir; ”Lütfen Vücudunuzu Klorlamayı Hemen Bırakınız”...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.