13 Haziran 2013 Perşembe

SAĞLIKLI TARiFLER - AMERICAN CANCER SOCIETY' DEN BAKLAVA


American Cancer Society (ACS) Cookbook' dan BAKLAVA tarifi

Antep fıstıkları bir baklavanın vazgeçilmezleridir. Light versiyon baklava tarifimiz yağsız ve şekersiz olduğu halde baklavanın full fıstık aromalı tadını vermektedir. American Cancer Society Yemek Kitabından ...

Ana İçerik;
¾ fincan kıyılmış fındık
¼ fincan kıyılmış antep fıstığı
¼ fincan susam
1/8 fincan bal
1- ¼ çay kaşığı limon suyu
1- ¼ çay kaşığı tarçın
3 tabaka yufka hamuru

Meyve İçeriği;
¼ fincan portakal suyu
¼ fincan elma suyu
¼ fincan bal
2 küçük elma (çekirdeği çıkartılmış ve dilimlenmiş)
Süsleme için pudra şekeri ve tarçın (opsiyonel)

Yapılışı;
* Fırınınızı 200⁰C de ısıtın.
* Fındık, fıstık, susam, bal, limonsuyu ve tarçını bir kasede karıştırın.
* Yufkayı keskin bir bıçak ile 10x10cm ebatlarında dilimleyin ve iki kat oluşturacak şekilde üst üste koyun.
* 1 çay kaşığı karışımı yufka hamurunun tam ortasına dökün ve hamurun kenarlarını tam üst ortada birleştirerek yufkayı kapatın.
* Kurabiye tepsisine yerleştirerek 10 dakika süre ile altın rengi alıncaya kadar pişirin.

Meyve Sosu;
* Meyve suları, bal ve elmaları bir kaba koyarak elmalar hafif yumaşayıncaya kadar (5 – 10 dakika) pişirin.
* Pişmiş olan baklava dilimlerinin üzerine sıcak olarak dökün ve hemen servis edin.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.