11 Haziran 2013 Salı

SÜT ÜRÜNLERi HAKKINDA YENiDEN ...


SÜT ÜRÜNLERi HAKKINDA YENiDEN ...

Egzersiz programlarımıza katılan survivor hanımlara beslenme konusundaki tavsiyelerimizin bir bölümü her zaman et ve süt ürünlerine fazla yakın durmamaları olmuştur. Özellikle kaslarını güçlendirerek aynı zamanda da kemiklerini kuvvetlendirmeye yönelik ağırlık antrenmanlarımızın kemik metastaz riskini ve/veya tedavi sonrası kemik erimesine yol açabilen terapi ilaçlarının riskini azaltmaya yönelik etkilerinin yıllardır yanlış bir inanış ile kemiklere fayda sağladığı öne sürülen et-süt ürünleri ile bozulmasını açıkça istemedik.

Konu Yale Üniversitesi tarafından tekrar gündeme getirildi ve tüm detayları ile araştırma sonuçlarını post etmeden önce kısa bir özet yazmak istedik;

16 ülkeyi kapsayan 34 araştırma sonuçları incelendikten sonra Yale Üniversitesi araştırmacıları osteoporoz oluşumunun en yüksek olduğu Birleşik Devletler, İsveç ve Finlandiya gibi ülkelerde aynı zamanda da hayvansal gıda, süt ve etin yüksek oranda tüketildiğini belirttiler.

Süt ve mandıra ürünleri üreticilerinin ürünlerinin kemikleri daha güçlü yapacağına yönelik iddialarının tersine gerçekte süt ürünlerinin içerdiği asit laktoz; galaktoz, glikoz ve laktik asite dönüşerek kemiklere zarar vermektedir.

Osteoporozun en büyük nedeni birçok kişinin takip ettiği yüksek-protein ve yüksek-şeker beslenme stilidir. Yüksek-protein ve yüksek-şeker tüketmek kemiklerinizin üzerine asit dökmek ile aynı etkiyi yaratmaktadır çünkü yüksek hayvansal protein ve şeker kanda ve dokularda asit üretimini yükselterek nötralize edilmesi için kemik ve kaslardan kalsiyum ile magnezyum çekilmesine neden olmaktadırlar.

Yakında çok detaylı olarak bu konuyu açıklayana kadar;
Bilinçli ve Zinde Günler ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.