11 Haziran 2013 Salı

ASPiRiN TERAPiSiNiN POZiTiF FAYDALARI DÖKÜMANTE EDiLDi ; TRIPLE NEGATIVE + HER2 POZiTiF iÇiN FARKLI ÇALIŞMALAR


ASPiRiN TERAPiSiNiN POZiTiF FAYDALARI DÖKÜMANTE EDiLDi ; TRIPLE NEGATIVE + HER2 POZiTiF iÇiN FARKLI ÇALIŞMALAR...

Oxford Üniversitesi onbinlerce hasta üzerinde sık ve düşük doz aspirin kullanımı ile ilgili “Randomize Kontrollu Klinik Test” sonuçlarını açıklayarak 3 yıllık düzenli kullanım sonucu %25, 5 yıllık düzenli kullanım sonucu % 37 fayda sağlandığını “The Lancet” da yayınladı. Diğer bir İngiliz araştırma kuruluşu da 6,5 yıllık kullanımın metastatik kanser üzerinde % 36 risk düşüşü bulunduğunu açıkladı.
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(11)61720-0/abstract

Kansas Üniversitesi Tıp Merkezi ve Kansas Veterans Affairs Tıp Merkezi araştırmacıları ise “Science Daily” de yayınlanan araştırma sonuçlarında laboratuar ortamında fareler üzerinde yapılan deneylerde düşük doz aspirin terapisinin triple-negative tipte meme ca dahil; tümörlerin gelişimini engellediğini ve hormon reseptörü pozitif olanlarda da tamoksifenin etkisini geliştirdiğini bulguladılar.
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/04/130421151610.htm

Bu umut verici gelişimin daha fazla klinik çalışmalar ile desteklenmesi gerekmekte olup, aspirinin bir hayat stili olarak seçilmeden önce yan etkilerinin (kanda incelme, gastrointestinal kanama, beyin kanaması, hemorrhagic strokes ve yaş ilerledikçe gözde maküler dejenerasyona bağlı görme kaybı gibi) iyice bilinmesi gerekmektedir. Doktorunuzun onayı olmadan ise kesinlikle kullanılmmalıdır.
23.04.2013
Steve Williams @ Care2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.