24 Haziran 2013 Pazartesi

OMEGA-3 VE ÜÇLÜ NEGATiF MEME KANSERi


OMEGA-3 VE ÜÇLÜ NEGATiF MEME KANSERi
Nisan 30, 2013 worldhealth.net

Sardalya, somon gibi yağlı balıklar ve keten tohumunda bulunan Omega-3 yağ asitleri üzerine yapılan çalışmaların sonuçlarında omega-3 ün kanser hücrelerindeki kritik bazı mekanizmaların işleyişi üzerinde etkili olduğu ve bölünmeyi azaltarak “apoptosis” adı verilen programlı hücre ölümünü tetiklediği açıklanmıştır.

ABD, Pensilvanya Fox Chase Kanser Merkezi araştırmacılarından Thomas J. Pogash ve arkadaşları Omega-3 ana molekülleri ve metabolik türevleri ile üç lüminal hücre sıralaması ve üçlü negatif tipi de kapsayan yedi form üzerinde gerçekleştirdikleri araştırmalarda hücre bölünme ve çoğalmasının sınırlandığını ve en güçlü etkinin % 20 - % 60 motilite (hareket yeteneği) azalması ile üçlü negatif tipte görüldüğünü belirtmişlerdir.

Yazarlar, elde edilen datanın omega-3 yağ asitleri ve metabolitlerinin meme kanserindeki anti-tümör etkileri hakkında değerli bilgiler sağladığını belirtmişledir. Araştırma Pensilvanya Devlet Üniversitesi, DeSales Üniversitesi, Kömen Vakfı ve Fox Chase Kanser Merkezi işbirliği ile 5 yıllık bir fon sürecinde gerçekleştirilmiş ve Akdeniz diyetinin önemine dikkat çekilmiştir.

Zindelikler Dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.