11 Ağustos 2013 Pazar

TERAYAĞI YERiNE EV YAPIMI HiNDiSTAN CEViZi (TERE)YAĞI


 
Hindistan cevizi yağı sağlıklı ve tedavi edici özellikleri bulunan orta zincirli trigliseritler (MCT) içerir. Bu satüre yağ vücudumuzdaki her hücrenin yapı taşı olan önemli fakat ender bulunan bir yağ türüdür. Kolesterol ile kalp hastalıkları riskini düşürücü, bağışıklığı kuvvetlendirici, bakteri ve vürüsleri yokedici özellikleri dışında kanser ve diğer dejeneratif hastalıklara karşı koruyucu ve alzheimer semptomlarını azaltıcı etkileri de bulunur.

Evinizde oldukça kolay bir şekilde hindistancevizi (tere)yağı imal edip kullanmak isterseniz;
• 225 – 250 gr (tercihen organik) tatlandırılmadan rendelenmiş hindistan cevizi,
• 1 yemek kaşığı hindistancevizi (sıvı)yağı,
• 1 çay kaşığı vanilya özütü,
• (opsiyonel) 1 tutam iyotsuz ve katkısız tuz (tercihen iri taneli kosher tuzu) karışımını 10 – 15 dakika süre ile blenderdan geçirerek yumuşak tereyağı kıvamına getirebilir ve sağlıkla kullanabilirsiniz.
 
Zindelikler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.