Hindistan
cevizi yağı sağlıklı ve tedavi edici özellikleri bulunan orta zincirli
trigliseritler (MCT) içerir. Bu satüre yağ vücudumuzdaki her hücrenin
yapı taşı olan önemli fakat ender
bulunan bir yağ türüdür. Kolesterol ile kalp hastalıkları riskini
düşürücü, bağışıklığı kuvvetlendirici, bakteri ve vürüsleri yokedici
özellikleri dışında kanser ve diğer dejeneratif hastalıklara karşı
koruyucu ve alzheimer semptomlarını azaltıcı etkileri de bulunur.
Evinizde oldukça kolay bir şekilde hindistancevizi (tere)yağı imal edip kullanmak isterseniz;
• 225 – 250 gr (tercihen organik) tatlandırılmadan rendelenmiş hindistan cevizi,
• 1 yemek kaşığı hindistancevizi (sıvı)yağı,
• 1 çay kaşığı vanilya özütü,
• (opsiyonel) 1 tutam iyotsuz ve katkısız tuz (tercihen iri taneli kosher tuzu) karışımını 10 – 15 dakika süre ile blenderdan geçirerek yumuşak tereyağı kıvamına getirebilir ve sağlıkla kullanabilirsiniz.
Evinizde oldukça kolay bir şekilde hindistancevizi (tere)yağı imal edip kullanmak isterseniz;
• 225 – 250 gr (tercihen organik) tatlandırılmadan rendelenmiş hindistan cevizi,
• 1 yemek kaşığı hindistancevizi (sıvı)yağı,
• 1 çay kaşığı vanilya özütü,
• (opsiyonel) 1 tutam iyotsuz ve katkısız tuz (tercihen iri taneli kosher tuzu) karışımını 10 – 15 dakika süre ile blenderdan geçirerek yumuşak tereyağı kıvamına getirebilir ve sağlıkla kullanabilirsiniz.
Zindelikler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.