BUĞDAYÇiMi SUYU ELDE ETME METODLARI -1- BLENDER KULLANARAK
*
Blender içerisine 100-115 gr kadar kıyılmış buğdayçimi ve 500 ml filtre
edilmiş su / kaynak suyu koyunuz. Eğer buğdayçimi suyunu ilk defa
deneyecekseniz veya tadının güçlü olmasını istemiyorsanız su miktarınını
750 ml’ ye kadar yükseltiniz.
*
Blender’ ı en yüksek hızda yaklaşık 60 sn. kadar çalıştırınız. Elde
edeceğiniz zümrüt yeşili sıvının üzerinde pulpaların yüzdüğünü
göreceksiniz. Eğer buğdayçimin boyunu uzun bırakırsanız blender’ ın
bıçaklarına dolanacağını ve blender motorunuzu yavaşlatarak hasar
verebileceğini unutmayınız.
* Temiz, cam bir kase üzerine ince
delikli bir süzgeç yerleştiriniz ve süzgecin boyunun kase ebatları
dışına fazla taşmamasına dikkat ediniz.
* Süzgecin üzerine bir tülbent yayınız ve tülbentin uçlarını süzgecin kenarlarından sarkıtınız.
* Blenderdaki buğdayçimi suyunu tülbent ve süzgeç üzerinden kaseye boşaltınız.
* Bir lastik spatula ile blenderda kalanları sıyırınız ve tülbentin
üzerinde biriken pulpaya basınç uygulayarak tüm suyun akmasını
sağlayınız.
* Buğdayçimi suyunun biraz daha uzun ömürlü
olmasını ve tadının daha hoş hale gelmesini isterseniz, elde ettiğiniz
suyun içerisine yarım bir limonun suyunu sıkınız ve iyice karıştırınız.
* Soğutulmuş bir şekilde kaseden bardaklara boşaltarak keyfini çıkartınız.
Önemli Not: Bu metodun dezavantajı yüksek hızda hareket eden blender
bıçaklarının buğdayçimindeki klorofili oksidize etmesi sebei ile çim
suyunun faydalarının azalmasıdır.
Zindelikler Dileriz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.