4 Ağustos 2013 Pazar

KEMOTERAPi ve RADYOTERAPi SÜRESiNCE KULLANILMASI ÖNERiLEN TAKViYELER

KEMOTERAPi ve RADYOTERAPi SÜRESiNCE KULLANILMASI ÖNERiLEN TAKViYELER

Omega 3
San Francisco, Kaliforniya Üniversitesi onkoloğu David Abrams kemoterapi ve radyoterapi süresince günlük 1000-2000 mg arası omega 3 takviyesi önermektedir. Omega 3 takviyesi “Chemico-Biological” etkileşimler dahilinde malign tümör büyümesini ve kanser ilerlemesini bastırabilmekte, ayrıca kemoterapi ve radyoterapi tedavisine olan hücresel hassasiyeti arttırdığından dolayı tedavide gelişme yaratabilmektedir.

D3 Vitamini
1000-2000 IU arası bir D3 vitamini takviyesi kanser büyümesini geciktirmeye yardımcı olabilmektedir. Virginia Commonwealth Üniversitesinde yürütülen bir araştırmada D3 vitamini eşliğinde radyoterapi uygulanan hücreler sadece radyoterapi uygulanan hücrelerden %30 daha fazla azalmışlardır. D vitamini hücre büyüme ve çoğalmasınıda regüle ederek anormal hücre gelişimine karşı savaşabilmektedir.

B12 Vitamini
B12 vitamini yiyeceklerimizi enerjiye çevirir, sinir sistemimizi ve karaciğer fonksiyonlarımızı düzenleyerek sürekliliğini sağlar. Maryland Üniversitesi Medikal Merkezi açıklamasına göre kemoterapi tedavisi, özellikle Methotrexate, B12 vitamin rezervlerini düşürmektedir. Günlük önerilen standart doz olan 2.4 mcg B12 takviyesi rezervleri korumaya yardımcı olmaktadır.

Referans Kaynaklar
University of California -San Francisco; Supplement Use during Cancer Care: Caveats to Consider; Donald I. Abrams; 2009
“Chemico-Biological Interactions”; Nutritional Intervention with Omega-3 Fatty Acids Enhances Tumor Responses to Anti-Neoplastic Agents; Ronald S. Pardini; May 2006
Virginia Commonwealth University; Vitamin D Compound May Enhance Radiation Treatment for Cancer, VCU Researchers Find; Lorraine Cichowski and David Gewirtz; April 2003
The Bone and Cancer Foundation; Vitamin D Deficiency: Information for Cancer Patients; 2008
University of Maryland Medical Center; Vitamin B12 (cobalamin); Steven Ehrlich; June 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.