15 Ağustos 2013 Perşembe
BUĞDAYÇiMi SUYU ELDE ETME METODLARI -2 - HAVAN VE TOKMAK KULLANARAK
* Kıyılmış buğdayçimini havanın iç yüksekliğinin ¼ ünü geçmeyecek şekilde doldurunuz.
* Çimleri birbirlerine yapışmaya ve havan dibine sıvanmaya başlayana kadar eziniz. Tokmak ile hem ezmek için basınç uygulayınız hem de hafifçe karıştırınız.
* Aynı oranda su ilave ederek bir krem formuna gelene kadar yukarıdaki ezme ve karıştırma hareketine devam ediniz.
* Havanın içeriğini muslin kumaş adı verilen ince ve seyrek dokunmuş pamuklu kumaş üzerine boşaltınız. Kumaşın tepesini krem formundaki içeriğin dağılmaması için birleştiriniz fakat bağlamayınız.
* Bir cam kase içerisine kumaşı bastırarak içerisindeki buğdayçimi suyunun süzülmesini sağlayınız. Süzülme tamamen bitene kadar kumaşın üst kısmından aşağıya doğru bastırmaya devam ediniz.
* Kalan pulpayı tekrar havanın içerisne koyarak ve su ilave ederek ezme işlemini buğdayçimi beyaz renge dönene kadar tekrarlayınız.
* Havanda dövülen çimler beyazlaştığında ise yeniden taze buğday çimi ilave ederek aynı işlemleri tekrarlayınız. Kalan beyazlaşmış pulpalar havanın yarısını doldurana kadar devam etmenizde sakınca yoktur.
* Süzülen suları hafif soğutarak keyfini çıkartabilirsiniz.
Not: En besleyici içeriğe sahip olan buğdayçimi suyu sonuçları havan ve tokmak ile elde edilmektedir.
Zindelikler Dileriz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.