15 Ağustos 2013 Perşembe

BUĞDAYÇiMi SUYU ELDE ETME METODLARI -2 - HAVAN VE TOKMAK KULLANARAK



* Kıyılmış buğdayçimini havanın iç yüksekliğinin ¼ ünü geçmeyecek şekilde doldurunuz.

* Çimleri birbirlerine yapışmaya ve havan dibine sıvanmaya başlayana kadar eziniz. Tokmak ile hem ezmek için basınç uygulayınız hem de hafifçe karıştırınız.

* Aynı oranda su ilave ederek bir krem formuna gelene kadar yukarıdaki ezme ve karıştırma hareketine devam ediniz.

* Havanın içeriğini muslin kumaş adı verilen ince ve seyrek dokunmuş pamuklu kumaş üzerine boşaltınız. Kumaşın tepesini krem formundaki içeriğin dağılmaması için birleştiriniz fakat bağlamayınız.

* Bir cam kase içerisine kumaşı bastırarak içerisindeki buğdayçimi suyunun süzülmesini sağlayınız. Süzülme tamamen bitene kadar kumaşın üst kısmından aşağıya doğru bastırmaya devam ediniz.

* Kalan pulpayı tekrar havanın içerisne koyarak ve su ilave ederek ezme işlemini buğdayçimi beyaz renge dönene kadar tekrarlayınız.

* Havanda dövülen çimler beyazlaştığında ise yeniden taze buğday çimi ilave ederek aynı işlemleri tekrarlayınız. Kalan beyazlaşmış pulpalar havanın yarısını doldurana kadar devam etmenizde sakınca yoktur.

* Süzülen suları hafif soğutarak keyfini çıkartabilirsiniz.

Not: En besleyici içeriğe sahip olan buğdayçimi suyu sonuçları havan ve tokmak ile elde edilmektedir.

Zindelikler Dileriz
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.