1 Ağustos 2013 Perşembe

ŞEF MEHMET AK’ IN SOFRASINDAN EKSiK OLMAYAN ÜRÜNLERi TANIYALIM – 3 –

Stevia önerimizden sonra sizlere hem şeker hemde pişirmeden kullanabileceğiniz bir "tatlı" kıvam verici un olarak kullanabileceğiz Peru mesquite tozu önerimiz.  Detaylı bilgi veya sipariş için pembeyevehayata@gmail.com mail adresini de kullanabilirsiniz.
ŞEF MEHMET AK’ IN SOFRASINDAN EKSiK OLMAYAN ÜRÜNLERi TANIYALIM – 3 –
MESQUITE

Bugün tanıtmaya çalışağım ürün, Sn. Şef Mehmet Ak’ ın bir şeker alternatifi olarak bazen raw kakao tozu ile de karıştırarak kullandığı mesquite tozu...

Organik mesquite tozu ABD’ nin Güneybatı bölgeleri, Güney Amerika ve en değerlisi kabul edilen Peru’ da yetişen mesquite ağacının tohumlarından elde edilmektedir.

Mesquite’ in tatlı, hafif fıstığımsı, karamelimsi ve isli tadı bu glutensiz ve pişirilmesi gerekmeyen un alternatifi olarak ta kullanılabilecek tatlandırıcının kullanımını özellikle raw tatlılar ve tatlı içecekler için vazgeçilmez kılmış olsa da, sağlık açısından en önemli özelliği farklıdır;

Organik mesquite tozu kan şekeri dengesinin korunmasında kanıtlanmış bir öneme sahiptir. Mesquite tozunun içerisindeki şekerin sukroz değil fruktoz formunda olması, glisemik endeksinin normal şekerden çok daha düşük olan 25 seviyesinde olması, %25 oranında lif içermesi ve yavaş sindirilmesi vücutta insülinin metabolize edilmesini gerektirmez ve kan şekeri seviyesinde iniş çıkışlar görülmez. Bu nedenlerle mesquite diyabetik hastaların diyetlerinde kendisine çok önemli bir yer bulur.

Mesquite, tad verici özelliğinin dışında vitamin ve mineraller ile doludur. % 30 a yakın protein içeriği, çözünebilir lif, değişik amino asitler, magnezyum, potasyum, demir, lizin (lysine), çinko, kalsiyum ve omega 3 yağ asitleri mesquite’ in sağlıklı ve bitkisel beslenmeye yönelik faydaları arasındadır.

Sn. Şef Mehmet Ak’ ın 33 TL den başlayan fiyatlar ile sağlıklı yaşam tarzını hedefleyen kişiler için hazırladığı mesquite paketlerinin detaylı bilgisi ve siparişi için myrawstyle@gmail.com adresimize mail atabilir, http://rawfoodbeslenme.blogspot.com/2013/07/mehmetakademi-sef-mehmet-ak-2013-raw.html blog sayfasından tüm fiyaları görebilir veya www.mehmetakademi.com sitesinden direkt olarak şefe ulaşabilirsiniz.

Sağlık ve Zindelikler Dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.