4 Ağustos 2013 Pazar

ŞEF MEHMET AK’ IN SOFRASINDAN EKSiK OLMAYAN ÜRÜNLERi TANIYALIM – 5 –



Tümör, ödem, kemik densitesi, saç gelişimi, beyaz kan hücreleri, hafıza ve cilt yaraları açısından tedavi süreci ve sonrasındaki faydaları hakkında bilgi edinmenizin gerekliğine inandığımız bir bitki olan ATKUYRUĞU...

ŞEF MEHMET AK’ IN SOFRASINDAN EKSiK OLMAYAN ÜRÜNLERi TANIYALIM – 5 –

ATKUYRUĞU

Atkuyruğu, soyu 300 milyon yıl öncesine dayanan Equisetaceae bitki ailesinden geriye kalan tek türdür. Tüm bitki krallığındaki en yüksek silis seyiyesine sahip olması ise atkuyruğunu çok özel ve mutfağınızdan hiç eksik olmayacak bir yere konumlandırmaktadır.
Atkuyruğunun onlarca kanıtlanmış yararlarının bazılarına kısaca değinirsek;

1. Laboratuar çalışmalarında dikkati çekmiş olan kanser hücrelerinin gelişimini önlemeye yardımcı yeteneği, antioksidan ve fitokimyasal özelliklerinin detaylıca analatıldığı “Journal of Medicinal Food” da 2010 senesinde yayımlanmıştır.

2. “Pharmacal Research” 2004 sayısında yayımlanan bir araştırmada atkuyruğunun gösterdiği analjezik ve antienflamatuar özellikler nedeniyle ödem oluşumunda % 30 azalma sağladığı belirtilmiştir.

3. En yüksek konsantrasyonda içerdiği silis kemik densitesi için oldukça önemlidir. Silis, kalsiyumun sabitlenmesi sağlayarak vücudun bu minerali daha çok stoklamasını ve daha kuvvetli kemik ile tendonlara sahip olmamızı sağlar. Osteoporoz ve kemik hasarının önlenmesi üzerine etkileri İtalya’ da araştırmalarda kanıtlanmıştır. Kalsiyumun sabitlenmesi ve kullanımının silis tarafından teşvik edilmesi vücudun aynı zamanda arterlerdeki yağ birikintileri ile savaşmasına da yardımcı olmaktadır.

4. Silisik asit beyaz kan hücrelerinde lökositoz denilen artışı sağlamaktadır.

5. İçerdiği silis saç kayıplarına karşı en etkili doğal tedavilerdendir. Saç kayıplarını engellemek, saç gelişimine destek olmak ve saç sağlığı açısından atkuyruğu çayı içmek ve aynı zamanda birkaç damla atkuyruğu ekstratı karıştırılmış 2 kaşık zeytinyağı ile saç derisine 10 dakika masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırmakta ve hücreleri beslemektedir.

6. İçerdiği silis ile antioksidan, antienflamatuar, antiseptik ve baktesit ajanlar cilt yaraları, yanıkları, lezyonlar ve hasarlar için atkuyruğuna cilt iyileştirici özellikler vermektedir. Çayını içmek dışında ezilerek yapılan kıvamlı özü tedavi edilmek istenen bölge üzerine haftada birkaç gün 20 dakika süre ile uygulanabilmektedir.

7. Brezilya’ da yapılan ve “Pharmacology Biochemistry and Behavior” da 2005 senesinde yayımlanan raporlarda hem uzun hemde kısa dönemli bilişsel fonksiyon ve hafıza performansını desteklediği açıklanmıştır.

8. Bronşit, nefes blokajı, grip ile nezleye karşı oldukça etkilidir ve benzer durumlarda günde 2 bardak atkuyruğu çayı ve/veya buharının solunması tavsiye edilmektedir.

8. “University of Maryland Medical Center” araştırmalarında atkuyruğunun ürik asit nedeni ile oluşan böbrek taşlarının oluşumunu engellemeye destek olduğu açıklanmıştır. Bitkiler arasında en fazla diüretik özellikler gösterenler arasında olması ise vücudun fazla suyunu atma kapasitesini arttırmaktadır.

Daha pekçok yararları olan atkuyruğunun kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar ise şunlardır;
* Hamile, emziren hanımlar ve çocuklar nikotin içeriği nedeni ile kullanmamalıdırlar,
* Sürekli iki aydan fazla kullanılmamalı ya da bir ay kullanıldıktan sonra bir hafta ara verilerek tekrar kullanılmalıdır.

Sn. Şef Mehmet Ak, silis içeriğinin faydaları nedeni ile özellikle tavsiye ettiği ve organik yetiştirdiği aykuyruğunu 75 TL/kg fiyat ile sunmaktadır ve istenilen gramajda paketlenebilmektedir. Detaylı bilgi için pembeyevehayata@gmail.com adresimize mail atabilirsiniz.

Zindelikler Dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.