2 Ağustos 2013 Cuma

ŞEF MEHMET AK’ IN SOFRASINDAN EKSiK OLMAYAN ÜRÜNLERi TANIYALIM – 4 –

Bu paylaşımı yayınlama amacımız Sn. Şef Mehmet Ak' ın diğer ürünlerinin aksine meme kanseri sonrası DiKKAT EDiLMESi ve KULLANILMAMASI gereken bitkisel seçenekler içerisinde yer aldığı hakkında bilginiz olması açısındandır. Kendisinden raw-food (çiğ beslenme tarzı) hakkında geniş bilgiler aldığımız şefimiz, İzmit-Kartepe-Arslanbey bölgesinde toplumda sağlıklı beslenme farkındalığı amacı ile kurmuş olduğu "Hayat Ağacı Vakfı" na bağlı olarak yakın bir zamanda hizmete sokacağı Wellness Center' da kanser sonrası hangi bitkisel seçeneklerin kullanılıp hangilerinin kullanılmayacağı hakkında seminerler verecektir.
ŞEF MEHMET AK’ IN SOFRASINDAN EKSiK OLMAYAN ÜRÜNLERi TANIYALIM – 4 –

MACA

Maca (Lepidium meyenii) medikal amaçlar ile toplanan kızıl turp benzeri bir bitki köküdür ve kurutularak saklanan kökleri 7 yıl boyunca tazeliğini korumaktadır. Peru Ginseng’ i adıyla da bilinen maca, tarihte İnkalar tarafından da dayanıklılık amacı ile kullanılmıştır ve Peru’ nun yüksek bölgelerindeki Junin Platosu ile Bolivya’ da yaklaşık 4300 mt. de yetişmektedir.

“CNS Neuroscience & Therapeutics” araştırmacıları tarafından 2008 senesinde yayımlanan sonuçlarda maca’ nın depresyon tedavisinde kullanılan bir ilaç tipi olan SSRI (Seçici Serotonin Gerialım İnhibitörleri) nedeni ile ortaya çıkabilen cinsel disfonksiyonu düzelttiği ve libidoyu yükselttiği açıklanmıştır. Benzer sonuçlar “BMC Complementary and Alternative Medicine” tarafından 2010 senesinde de menopoz dönemindeki sağlıklı kadınlar için bulgulanmıştır.

Menopause dergisinde 2008 senesinde açıklanan araştırma sonuçlarında maca’ nın post-menopoz kadınlardaki depresyon, kaygı ve endişeleri azalttığı belirtilmiştir. Aşırı yorgunluk, bitkinlik ve halsizlik hissine karşı enerji seviyesini yükselterek yardımcı olan maca ayrıca fiziksel ve duygusal (zihinsel) dinginlik hissi verir. Her iki cinste de doğal hormon dengeleyici etkisi vardır. Nörotransmitter üretimi ve kandaki oksijenin arttırılmasına katkısı ile de fiziksel yaşam sürecine katkıda bulunur.

Maca, yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, sülfür, sodyum, demir, çinko, iyod, bakır, selenyum, bizmut, mangan, silikon, kalay ve B1, B2, C, E vitaminleri ile kateşin gibi antioksidanlar, içelinolenik asit, palmitik asit, oleik asit, steroller, polisakkaritler, 19 değişik amino asit içerir.

Güçlü bir adaptojen olarak kabul gören maca, vücudun hormonal, kardiyovasküler, sinir ve kas sistemini dengeler. Endokrin sitemi, adrenaller ve tiroidi desteklemesi ile de genel ruh halini ve modu yükseltir. Hormon dengeleme fonsiyonalitesi nedeni ile menopoz ve pre-menopoz semptomları üzerinde yararlı olan maca’ nın hormona bağımlı kanser tipi (meme, over, prostat v.b.) tedavisi gören kişilerde kullanılması UYGUN DEĞiLDiR fakat mide kanseri gibi diğer tipler ile tüberkloz ve anemide tedaviye destek olarak kullanılmasında bir yan etki görülmemiştir.

Sn. Şef Mehmet Ak tarafından özel olarak getirtilerek 38 TL den başlayan fiyatlar ile sağlıklı yaşam hedefleyen kişilere sunulan Peru maca tozunun yararlarını görebilmeniz için hazırladğınız içeceklerin içerisine 1 kaşık maca tozu ilave etmeniz yeterlidir.
Zindelikler Dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.