23 Ekim 2013 Çarşamba

BESiN TÜRLERi VE ALKALi / ASiT DEĞERLERi BÖLÜM 4 - ET VE KEMiKLER



Et, balıklar dahil tüm hayvanların kas bölgesidir. Fosforik asit içerdiğinden dolayı doğal olarak bir asidize edicidir.

Kemik iliği bir alkali yağ kaynağıdır ve bitkisel bazlı nadir alkali özellikli yağlardan olan zeytinyağı gibi ender rastlanan özelliktedir. Kemikleri yiyemeyiz fakat yiyebilecek olsak bile besin endüstrisi tarafından üretilen hayvanların kemiklerinde bulunan toksin ve kurşun gibi ağır metaller nedeni ile faydadan çok zarar görebileceğimiz öngörülmektedir. Tavsiye edilen ise asit özellikli et yeniliyorsa yanında mutlaka yeşil yapraklı sebzeler içeren bir salata takviyesine sahip olarak asit/alkali dengesini korumak gerektiğidir.

Tüm canlılar gibi insan vücudunda da ağır metallerin yoğunlukla depolandığı bölge kemiklerdir. Çiğ beslenme hayat stilini benimseyen kişilerde ilk birkaç ay sonrasında kan değerlerinde kurşun ve kadmiyum gibi metallerin yükselen oranı vücudun kendini temizleme sürecinin bir parçasıdır ve kalsiyum gibi sağlıklı mineraller ile yer değişiminin bir göstergesidir.

Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.