29 Eylül 2013 Pazar

MEME KANSERiNDE TiROiD SAĞLIĞININ ÖNEMi



Bir kadın için hayatının herhangi bir sürecinde tiroid fonksiyonunun optimal seviyelerde bulunması oldukça önemlidir. Hipotiroid ya da tiroid otoimmün durumu ise (örneğin ; haşimoto tiroidi) bir sağlık sorununa meydan okurken size gerekecek olan enerji, kilo kontrolü, uyku ve toparlanma gücünüzü olumsuz yönde etkileyecektir.

Meme kanseri cerrahi müdahale ve tedavi öncesi tiroid sağlık testi yaptırmanın önemi kadar tedavi sonrasında metabolizmanın birçok farklı noktasının sağlığı üzerine odaklanırken tiroid fonksiyonalitesini ihmal etmemek de bir o kadar önemlidir.
Radyoterapi ve kemoterapinin toksisitesi tiroid fonksiyon ve bezleri ters yönde etkileyerek Haşimoto hastalığını tetikleyebilmektedir. Hormonal bir bez olmasının dışında tiroid aslında bir kan filtresidir ve kanda bulunan kimyasallar ile toksinler çalışmasını büyük ölçüde etkilemektedirler. Rutin kan testlerinizi yaptırırken doktorunuzun da onayı ile TSH, T4, T3, rT3 ve TPO antikor testlerini ilave ettirerek tiroid kontrolü yaptırtmanız tedavi sonrası optimal sağlığınız açısından yarar getirebilmektedir. Testler sonrasında görülebilecek hipertiroid, hipotiroid, otoimmün veya guatr benzeri durumlarda doktorlarınız uygun tedavi şeklini belirleyecekler ve tiroid sağlığınızı optimal düzeye çıkartacaklardır.

SiZ TiROiD SAĞLIĞINIZA NASIL KATKIDA BULUNABiLiRSiNiZ

Beslenmenizde yaratacağınız değişiklik ilk ve en önemli adımdır. Gluten içeren besinlerden uzak durmak ve mümkünse mandıra ürünlerini oldukça azaltmak gereklidir. Buharda pişirilmiş brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar ve lahana tiroid fonksiyonalitenizi destekleyecektir.

Bağırsak mukoza bariyeri ve florası hormonlar, bağışıklık sistemi ve sağlıklı kan üretimi açısından koruyucularımızdandır. İlaç tedavisi, radyoterapi, stres ve uyku sıkıntıları gut üzerinde olumsuz etki oluşturarak bazı besinlerin içeriye sızmasını kolaylaştırırlar. Bunun sonucunda ise enflamatuar özelliklere sahip olan gluten ve mandıra ürün molekülleri tiroide meydan okumaya başlar ve bağışıklık sistemini de gereksiz yere meşgul ederler. Halbuki bağışıklık sisteminizin tamamı sizlere medikal görüntüleme sistemlerinin tesbit edemeyeceği boyutlarda kanınızda dolaşıyor olabilecek kanser hücrelerinin yok edilmesi için HAYATi anlamda gereklidir. Doktorlarınızın onayı ile kullanabileceğiniz probiyotikler, aloe vera ve selenyum gibi takviyeler ile bir sağlık destek uzmanı yardımı ile deneyebileceğiniz homeopatik detoksifikasyon yöntemleri bu koşullarda yardımcı olabilmektedir.

Sonuç; Kanserin stres yükü ve kimyasal toksisitesi adrenal bezlerinizle de iletişimde olan tiroid fonksiyonlarınızda karmaşa yaratabilmektedir. Tiroid sağlığınızın en üst seviyelerde tutulması ise sizlere enerji, ruh hali, toksinlerden arınma, uyku ve hafıza/mental güç açısından büyük destek sağlayabilmektedir. Fizyolojik sağlığınıza yeniden denge getirme sürecinde rutin kontrol ettirdiğiniz metabolik noktalar arasına tiroidi katmanız tahmin etmediğiniz kadar yarar sağlayabilmektedir. Unutmayınız; kanser enflamasyon ile yakın ilişkilidir.

Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.