8 Eylül 2013 Pazar

METASTATiK KANSERDE VERECEĞiNiZ KARARLARDA FARKINDALIK



Metastatik kanserde geleceğinizi etkileyen birçok karara imza atmanız gerekecektir. Zor olan bu kararları vermenizde size yardımcı olacak bazı ipuçlarına göz atmak faydalıdır;

* Doktorunuz sizin için en uygun tedavi seçeneklerini sunacaktır. Emin olmadığınız bir nokta olduğunda anlamadığınızı ifade ederek farklı şekilde anlatılmasını isteyiniz.
* Kendi vakanız ile diğer bir kişinin durumunu kıyaslamayınız. Unutmayınız ki; kanser aynı tanıya sahip olsa bile her kişide farklıdır.
* Araştırmalar ilk ve son duyduğunuz seçeneklerin akılda en fazla kalanlar olduğunu göstermektedir. Seçenekleri düşünüp karar verirken tüm opsiyonlar için eşit zaman ayırmaya dikkat ediniz.
* Doktorunuzun hem yetenekli hem de sizi önemseyen bir kişilikte olup olmadığına karar veriniz. İkinci bir görüş veya farklı bir medikal profesyonel arayışından korkmayınız.
* Verdiğiniz kararlar bir taş tablet üzerine yazılmayacaktır. Yanlış bir karar verdiğinizi düşünüyorsanız tedavinizin herhangi bir parçası hakkında fikrinizi değiştirebileceğinizi unutmayınız.
* Tedavi hedeflerinizi iyi anlayınız. Her spesifik tedaviyi hayat riskiniz, ağrılarınız ve yan etkiler açısından detaylı değerlendiriniz.
* Eğer detayları bilmek istemiyor ve kararları doktorunuz ya da sevdiğiniz bir kişiye bırakmayı tercih ediyorsanız bunu yapınız fakat sonradan fikrinizi değiştirebileceğinizi de aklınızda tutunuz.

Zindelikler dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.