4 Eylül 2013 Çarşamba

HAYATINIZDAN PATATESi ÇIKARTABiLECEK OLAN KÖK KEREViZ - KARNABAHAR PÜRESi




MALZEMELER
* Bir büyük karnabahar, yıkanıp ayıklanarak küçük parçalara bölünmüş
* Bir kök kereviz, soyulmuş ve küp parçalara bölünmüş
* 4 diş sarımsak, soyulmuş
* 2 yemek kaşığı süzülmüş tereyağı
* İsteğe göre tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
* Karnabahar, kök kereviz ve sarımsağı büyük bir tencereye yerleştirerek örtecek kadar su ilave ediniz
* Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatıp, süzünüz.
* Mutfak robotu ile terayağını da ilave ederek homojen bir püre kıvamına getiriniz. Servis etmeden önce istenirse tuz ve karabiber ilave ediniz.
* Yaklaşık 6 kişilik bir servise yetecek kadar elde edeceğiniz bu pürede kişi başı besin değerleriniz ise yaklaşık olarak; 93 kalori, 4.4 gr total yağ, 10 mg kolesterol, 106 mg sodyum, 529 mg potasyum, 12.5 gr karbonhidrat, 3.4 gr lif, 3 gr şeker ve 3.2 gr protein olacaktır.

Zindelikler dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.