1 Şubat 2014 Cumartesi

MELATONiNiN TÜMÖR OLUŞUMUNU BLOKE ETKiSi ARTIK ÜÇLÜ NEGATiF iÇiN DE BULGULANDI



Detroit Henry Ford Hastanesi ve Sao Paulo Araştırma Destekleme Vakfı tarafından 9 Ocak 2014 tarihinde PLoS One Journal’ da yayımlanan araştırma sonuçları vücudun uyku düzenini sağlayan bir hormon olan melatoninin ER-negatif türde meme kanseri tümörlerinin de gelişimini baskılayabileceğini göstermiştir.

Tümörün gelişme göstermesi ve metastaz üzerinde anjiogenez adı verilen yeni kılcal damar oluşumun önemine dikkat çeken araştırmacılar kanserin ilerleyişini durdurmada anjiogenez kontrolü teknikleri üzerinde çalışmaktadırlar. Daha önceki birçok araştırmada ER-pozitif meme kanseri türlerinde östrojen-cevap patikası üzerindeki etkileri nedeniyle yararları bulgulanan melatonin bu kez de MDA-MB-231 kodlu üçlü negatif meme kanseri tümörleri ile laboratuvar ortamında test edilmiş ve yüksek oranlarda anjiogenez oluşumunu engelleyerek tümör bölünmesini bloke ettiği sonucuna ulaşılmıştır.

Epifiz (pineal) bez tarafından karanlığa bir tepki olarak salgılanan melatoninin yararları American Cancer Society tarafından da belirtilmiştir ve melatonin hakkındaki bulguların derinleştirilmesine Detroit Henry Ford Hastanesi Radyoloji Bölümü tarafından devam edilecektir. Yine de tüm bu araştırmalar artık her tür (ER-pozitif ya da negatif) meme kanseri tedavisinden sonra uyku düzeni ve özellikle karanlıkta uyumanın önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.