6 Şubat 2014 Perşembe

iLERi EVRE / METASTATiK MEME KANSERiNDE DAHA ETKiLi BiR TERAPi UMUDU



3 Şubat 2014, Pfizer Inc.

Pfizer Inc. “PALOMA-1” faz 2 çalışmalarının sonucunu açıklayarak sadece letrozole yerine letrozole ve palbociclib kombinasyonu kullanımı ile lokal olarak ileri ya da yeni tanı konulmuş metastatik meme kanserinde “survival” oranlarında istatistiki olarak belirgin ve klinik olarak anlamlı gelişme kaydedildiğini açıklamıştır.

Tüm meme kanseri popülasyonunun % 60 kadarını oluşturan post-menopoz, östrojen reseptörü pozitif (ER+) ve HER2 negatif (HER2-) olan kadınlarda alınan datanın ileri evre / metastatik meme kanseri tedavisinde standartların değişmesi ve palbociclib’ in kullanılması için cesaret verici olduğunu belirten Pfizer Onkoloji Başkan Yardımcısı Dr. Mace Rothenberg sonuçların FDA ile müzakere edilerek çok ihtiyaç bulunan bu yeni ilacın hastalara ulaştırılması için gerekli adımların atılacağını açıklamıştır.

5-9 Nisan tarihleri arasında San Diego’ da gerçekleştirilecek American Association for Cancer Research (AACR) 2014 yıllık buluşmasında detaylı sonuçları paylaşılacak çalışmaya konu olan palbociclib FDA tarafından Nisan 2013’ de atılım yapıcı bir terapi buluşu olarak belirtilmiştir.

Ç.n: Umarız en kısa sürede ticari hale getirilerek pek çok ileri evre hanımın yarar görebilmesi sağlanabilir. Gelişmeleri duyurmaya deveam edeceğiz. 

Zindelikler Dileriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.