22 Şubat 2014 Cumartesi

ANTiDEPRESAN PAXIL’ iN ÖSTROJENE ETKiSi VE TAMOKSiFEN VERiMiNi AZALTMASI HAKKINDA YENi BiR ARAŞTIRMA



18 Şubat 2014

Hergün maruz kaldığımız yüzlerce kimyasal arasında sağlığımızı etkileyen ve özellikle de kanser riskini arttırabilen bileşenleri tanımlamak bir tuz kavanozunda şeker tanesi aramak ile eşdeğerdir. Birçok kimyasalın vücuttaki östrojen aktivitesini etkileyebileceği göz önüne alınarak California Meme Kanseri Araştırma Programı (17UB-8701) çerçevesinde çevresel kimyasalların meme kanseri gelişimi üzerindeki etkilerini konu alan araştırmada antidepresan Paxil (paroksetin) bir östrojen destekleyicisi olarak belirlenmiştir.

City of Hope, Kanser Biyolojisi Bölümü araştırmacılarından Prof. Shiuan Chen, Ph.D. tarafından Toxicological Sciences da yayımlanan araştırmada meme kanserlerinin yaklaşık % 70 oranındaki bölümünün östrojene duyarlı olduğunun altı çizilerek bu tip hastalarda Paxil’ in tamoksifen terapisinin etkisini azalttığı ve diğer bazı ilaçlar ile etkileşim olasılığının da bulgulandığı açıklanmıştır.

AroER tri-screen™ testi ile 1536 bileşenin östrojen üzerindeki etkilerinin hızlı analizinin yapılabildiği araştırma NIH - National Institutes of Health tarafından P30CA33572 kod numarası ile desteklenmiştir.

Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.