28 Şubat 2014 Cuma

AROMATAZ iNHiBiTÖRLERi – OSTEOPOROZ VE KALP HASTALIKLARI



MedicalXxpress, 27 Şubat 2014

Almanya’ da Hamburg ve Rhine-Neckar Karlsruhe bölgesinde 50 – 74 yaş aralığındaki 2,542 meme kanseri hastası hanım üzerinde kanser tedavisi sonrası osteoporoz, kalp hastalığı ve yüksek tansiyon gelişimini tetikleyen risk faktörlerini araştırmayı hedefleyen MARIEplus araştırmasının sonuçları açıklandı.

Özellikle herceptin (trastuzumab) kullanan üst yaş grubundaki hanımlarda yüksek vücut kitle endeksinin hipertansiyon nedeni olduğu ve endeksin 30 kg/m2’ den büyük olmasının riski ikiye katladığının belirlendiği araştırmada düşük vücut ağırlığının ise osteoporoza neden olduğu, bu durumda da endeksin 22.5 kg/m2’ den küçük olması halinde riskin ikiye katlandığı belirlendi. “Obi” araştırma grubu tarafından bulguların daha önceki araştırmalar ile tutarlı olduğu ve aromataz inhibitörlerinin meme kanseri ‘survivor’ u hanımlarda kalp hastalığı ve osteoporozu tetikleyebileceği tekrar belirtildi.

Kardiyo çalışmaları ve vücut kitle endeksinizin düzenlenmesi açısından haftanın üç günü ücretsiz olarak sunduğumuz egzersiz programlarımıza pembeyevehayata@gmail.com adresimize başvurarak katılabileceğinizi tekrar belirtir, zindelikler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.