3 Ocak 2014 Cuma

AKUPUNKTUR VE MEME KANSERi TEDAVi SEMPTOMLARI



23 Aralık 2013 tarihli “Cancer” da yayımlanan bir araştırmada meme kanseri tedavisi görmüş ve sonrasında AI - aromataz inhibitörü (Femara, Arimidex, Aromasin gibi) kullanan kadınlarda gerçek (RA – Real Acupuncture) ve yalancı (SA – Sham Acupuncture) akupunktur desteğinin tedaviye bağlı bazı semptomlar üzerinde yararlı etkileri olabileceği belirtilmiştir.

Maryland Universitesi, Baltimore Greenebaum Kanser Merkezi araştırmacılarından Ting Bao, M.D. ve arkadaşlarının yaptıkları araştırmalarda Evre 0 – III arası postmenopoz kadınlarda aromataz inhibitörü kullanımına bağlı kas-iskelet semptomları belirlenen 47 kişi sekiz haftalık RA ve SA akupunktur seanslarına alınmışlardır.

Araştırma sonuçlarında hem gerçek akupunktur (RA) hem de yalancı akupunktur (SA) seansına katılan kadınlarda epidemiyolojik depresyon skalasında; sıcak basması şiddeti ve tekrarlanma sürecinde, sıcak basmasının günlük hayat ile etkileşim skalasında ve NSABP – Ulusal Cerrahi Adjuvan Meme ve İntestinal Projesi kapsamı menopozal semptomlarında iyileşme görülmüş, afrika kökenli siyahi ırkta gerçek akupunkturun daha etkili olabileceği gözlenmiştir.

Araştırma yazarlarının hiçbir farmasötik endüstri kuruluşu ile finansal bağları bulunmamaktadır.


Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.