18 Aralık 2013 Çarşamba

TEDAVi SÜRECiNDE iKiNCi GÖRÜŞ

 

İkinci bir doktorun görüşü tedavi sürecinize onay ve güven desteği sağlarken belki de yeni tedavi olasılıklarına ışık tutabilmektedir. Doktorunuz ise ikinci bir fikir alma isteğinize kırılmayacak ve birçok doktor gibi muhtemelen ikinci bir görüş almanız için sizi teşvik de edecektir.

İkinci bir görüş alacağınız uzmanı kendi doktorunuzun önermesini isteyebileceğiniz gibi farklı kaynaklar kullanarak bir başka randevu da ayarlayabilirsiniz. Fakat bu süreç tedavinizin başlangıç planlamasında bir gecikmeye yol açabilecek ise ilk doktorunuzu bu konudan mutlaka haberdar etmeniz ve uzun sürebilecek bir ikinci görüş sürecinin dezavantajları konusunda yorumlarını almanız gereklidir.

İkinci görüş almaya gittiğinizde yanınızda mutlaka tüm medikal kayıtlarınızı, rapor, CD ve imajlarınız bulundurunuz. Orijinal tarama sonuç ve CD leri ikinci bir görüş için raporlardan çok daha önemlidir çünkü doktorunuz bir başka meslektaşının yorumlaması yerine kendi kişisel yorumunu yapmak isteyecek, CD ve imajların yanınızda olmaması ikinci görüş ve tedaviye başlangıç sürecini daha da geriye atabilecektir.

Kafanızda ikinci bir görüşten beklediklerinizin açık olması gereklidir. İlk doktorunuzun önerdiği tedavi planının doğruluğunun onayını ya da olası diğer tedavi planlamaları hakkında bilgi sahibi olmayı bekliyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda neden orada bulunduğunuzu ve kendisinin önerilerini ilk doktorunuz ile paylaşacağınızı açıklamanız çok uygun olacaktır. Çoğunlukla ikinci görüşler bir onay anlamını taşısa da eğer doktorlar arasında bir transfer düşünüyorsanız ilk doktorunuzun bunu bilmeye hakkı olduğunu unutmayınız.

Tedavi sürecindeki en önemli konu sizin tedavi adımlarından emin hissetmenizdir. Eğer bir ekstra garanti alma ihtiyacı hissetmişseniz, hiç çekinmeden doktorunuza “İkinci bir görüş alabilirmiyim?” sorusunu yöneltmeniz en doğal hakkınızdır. Çok küçük bir olasılık dahilinde de olsa doktorunuzun bu soru karşısında huzursuz veya kızgın olması ise sizin için bir uyarı anlamı taşımalı ve diğer opsiyon arayışları için cesaretlendirmelidir.

Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.