15 Aralık 2013 Pazar

KiMYASAL İÇERMEYEN BiR SABUN; KASTiLYA SABUNU



Kastilya sabununun kökeni İspanya Kastilya Krallığı’ dır. “Sapo Castilliensis” adı ile bilinen sabun, kimyasalsız, organik, çevre dostu bir sabundur ve alkol, petrol türevleri, renklendirici ile yapay köpük vericiler içermez. Sadece saf zeytinyağı ile üretildiği için rengi beyazdır ve alıştığımız şekilde farklı katkılara sahip yeşil ya da başka bir renk zeytinyağı sabunlarına benzememektedir.

Saf zeytinyağının özellikleri olan A, D, E ve K vitaminleri zenginliğine sahip olan Kastilya sabunu, cilt, saç, sivilceler, kimyasallara bağımlı allerjik reaksiyon ve tahrişler üzerinde etkili olmasının yanında evinizin / hayatınızın birçok yerinde kimyasallar / deterjanlar yerine de kullanılabilir ve sizleri kanserojenlerden uzaklaştırabilir.

Bulabileceğiniz katı ya da sıvı üretim modellerine göre kullanım alanlarının bazıları şu şekildedir;

1. ŞAMPUAN: Deterjan bazlı standart şampuanınız yerine 1:3 oranında su ile karıştırarak hazırlayacağınız şampuan sağlıklı bir saç derisi ve saçlara sahip olmanızı sağlar.
2. BULAŞIK SABUNU : Bulaşıklarınız ve mutfak malzemelerinizin yıkanmasında evye ya da bulaşık kabınıza ekleyeceğiniz birkaç damla Kastilya sabunu nane şekeri kokusu katarak temizleyeceği kirli bulaşıklarınız üzerinde bir film tabakası bile oluşturmayacaktır.
3. ÇAMAŞIR DETERJANI : 30 ml (2 yemek kaşığı) kadar Kastilya sabununa ¼ çay kaşığı oranında karıştıracağınız karbonat (sodyum bikarbonat) ile çamaşırlarınız (elde yıkamada) temiz ve hoş kokulu olacaktır.
4. TUVALET TEMiZLiĞi : Bir kova içerisinde karbonat ile karıştırıp fırça ile uygulanabilir hale getirerek rahatlıkla kullanabileceğiniz bir tuvalet deterjanına sahip olacaksınız.

Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.