9 Aralık 2013 Pazartesi

LENFATiK SAĞLIK iÇiN GÜLMEK :)



Gülmenin ruh sağlığına iyi geldiği söylenir fakat gülmek aynı zamanda fiziksel sağlık için de gereklidir. Meme kanseri gülünebilecek bir durum değildir fakat gülmek iyileşme amacı ile de kullanılabilir.

Stres ve korku sadece oksijeni değil, hayattan keyif almayı da kısıtlayarak sindirim, solunum, dolaşım ve lenfatik sistemlerinin optimum seviyede çalışmasına etki eder. Oksijen akışının sınırlanmasının bir etkisi de lenfatik sistem üzerinde gerçekleşir ve metabolizma için gerekli besinlerin taşınması ile kirleticilerin temizlenerek atılması zorlaşır.

Meme kanseri tedavisinde yer alan cerrahi müdahale sonrası taviz verilen lenfatik sisteme tedavi sonrası yaşamda oldukça itinalı yaklaşılmalıdır. Egzersiz, temiz ve taze su, derin nefes ve doğru beslenme yanında gülmek de lenfatik sistem fonksiyonalitesini yükseltebilen faktörlerdendir.

“Günlük ve Düzenli Gülebilme” nin faydaları hakkındaki araştırmalar devam ettikçe ortaya ilginç yararlar çıkmaktadır. Bunların arasında;
* Hızlı bir şekilde stres, korku, ağrı ve depresyondan uzaklaşabilme,
* Hayat destek sistemlerine yeni endorfin ve sağlıklı kimyasallar salgılayarak sağlıksız bir ortama etki edebilme,
* Perspektif ve denge algılamalarının geri dönüşü ile umut hissinin yenilenmesi ve,
* Vücuda taze oksijen girişinin uyarıcı etkisi ile lenfatik sistemin desteklenerek kanserojenleri daha fazla temizleyebilmesi bulunmaktadır.

Meme kanseri tanısı hayatın keyifli anlarını uzaklaştırıyormuş gibi görünse de kahkaha yogası, eğlendirici kitaplar, komedi filmleri ve sizi güldüren kişiler ile birlikte vakit geçirmek vücudun, ruhun ve lenfatik sistemin restorasyonu için en büyük yardımcılardandır.

Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.