5 Mayıs 2014 Pazartesi

UMUT VERiCi MEME KANSERi AŞISI iÇiN MÜKEMMELLiK ÖDÜLÜ



Askeri tıbbın gelişimi için kurulan Henry M. Jackson Vakfı ve Uniformed Services Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ nin (USU) ortak girişimleri ile geliştirilen umut verici meme kanseri aşısı NeuVax™ 2014 yılı “Teknoloji Transferi Mükemmellik Ödülü” sahibi oldu. (24 Nisan 2014)

Ödül, San Antonio Askeri Tıp Merkezi, Cerrahi Onkoloji Şefi Albay George Peoples, M.D., ve arkadaşlarının meme kanserinin nüksetme oranları üzerinde etki gösteren aşı çalışmaları için uygun görüldü.

E75 kod adı verilen (Ticari ismi NeuVax™ -nelipepimut-S) ve HER2/neu peptidi olan aşının hastaların doğal katil hücre olarak ta bilinen sitotoksik T-hücrelerini uyararak herhangi bir seviyede HER2 belirlenen hücreleri hedefleyerek yoketmesini teşvik ettiği belirtildi. E75 peptidi ise Texas M.D. Anderson Kanser Merkezi araştırmacıları tarafından keşfedilmişti.

USU tarafından 5 yıllık takipler ile sonuçlanan faz I ve faz II denemelerinde nüksetme oranlarının % 50 azaldığının belirlenmesi sonucunda FDA tarafından NeuVax™’ a özel bir protokol ile 2012 yılında faz III onayı da verilmişti.

Aşının çalışma sistemi hakkında detaylı bilgi almak isteyenler http://www.neuvax.com/how-neuvax-works/ linkine tıklayarak ilgili videoyu seyredebilirler.

Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.