14 Mayıs 2014 Çarşamba

GENiTAL BÖLGELERDE KULLANILAN BEBEK PUDRALARINDA KANSER RiSKi



Courthouse News, ST. LOUIS – 12 Mayıs 2014

Genital bölgelerde kullanılan bebek pudralarının over kanseri riskini % 33 oranında yükselttiği ve reklam kampanyalarının riskleri belirtmediği hakkında davalar açılmıştır.

Talk (hidroz magnezyum silikat) Mohs skalasına göre dünyada bulunan en yumuşak minerallerdendir ve madenlerden çıkartılmaktadır. 12 Ağustos 1982 tarihli NewYork Times makalesinde atıfta bulunulan 1982 Cramer çalışmasının sonuçlarında genital bölgelerinde hergün talk pudrası kullanan kadınların üç kat fazla over kanseri riski taşıdığının belirlenmesinden sonra üreticilerin 30 yıldır bu riski bildiği fakat kullanıcıları sadece göze direkt temas ve ciğerlere çekilmemesi konusunda bilgilendirerek yanlış yönlendirdiği iddia edilmiştir.

Sürtünmeyi azaltması ve cildin nemini alması ile ciltte serinlik ve konfor yaratabildiği temaları ile pazarlanılan bebek pudralarındaki bu iddialar sonucu Ekim 2013 tarihinde Güney Dakota Federal Mahkemesi’ nde başlayan duruşmalar Ocak 2014’ te devam etmiş ve etmektedir.

Davalar sonuçlanana kadar üreticilerin bebeklerde banyo sonrası ve/veya alt değişimleri ile kadınlarda yumuşak ve serin bir cilt için kullanımına cesaret verdiği bebek (talk) pudralarının kullanımında dikkatli olunması kanser riski açısından önem taşımaktadır.

Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.