28 Mayıs 2014 Çarşamba

TAMOKSiFEN KULLANIM SÜRECi 10 YIL OLARAK REViZE EDiLDi



ASCO (American Society of Clinical Oncology) bugün ER/PR pozitif non-metastatik meme kanseri hastalarının tamoksifen kullanımı ile ilgili kurallarını yenilediğini açıkladı.

En son 2010 senesinde update edilen kurallarda hormon reseptörü pozitif hanımların pre-menopoz dönemde tanı alması durumunda kullanım sürecinin 10 yıl olabileceği, 5 yıl sonunda post-menopoz döneme geçen hanımlarda ise 5 yıl tamoksifen kullanımının bir 5 yıl daha tamoksifen ya da farklı bir aromataz inhibitörü ile 10 yıl endokrin terapisi olarak tamamlanabileceği önerilmişti.

Tanı aldığı dönem post-menopoz olan hanımlar için ise 4 seçenek belirlenmişti; A) 10 yıl tamoksifen, B) 5 yıl aromataz inhibitörü, C) 5 yıl tamoksifen + 5 yıl aromataz inhibitörü, D) 2 – 3 yıl tamoksifen + 2 – 3 yıl aromataz inhibitörü ile total 5 yıl.

Bugün ASCO tarafından yapılan basın açıklamasında ise önceki onyıllar boyunca standart adjuvan endokrin terapisi olarak 5 yıl süre ile hormon reseptörü pozitif hanımlar için önerilen tamoksifenin 10 yıl süre ile kullanımının standart terapi olarak tavsiye edilmesi için daha emin kanıtlar bulunduğu belirtilerek kuralların update edildiği belirtildi.

Post-menopoz ER/PR pozitif hanımların tamoksifene alternatif ya da devam süreci olarak aromataz inhibitörü kullanma opsiyonuna sahip olduğu ve pre-menopoz hanımlar için aromataz inhibitörlerinin tavsiye edilmediği ayrıca belirtildi.

Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.