3 Haziran 2014 Salı

DiYABET İLACI MEME KANSERiNE KARŞI KORUYOR MU?



Sciencedaily, 02 Haziran 2014

Diyabeti kontrolde kullanılan en genel kullanımlı ilaçlardan biri olan metformin’ in kanser hücrelerinin proliferasyonunu engellemede etkili olduğu Meksika Center for Research and Advanced Studies (CINVESTAV) tarafından yürütülen klinik çalışmalarda ortaya çıktı.

José Eduardo Pérez Salazar tarafından gerçekleştirilen araştırmalarda özellikle meme kanseri hücrelerinin gelişimi ve migrasyonu (metastaz) üzerinde çalışıldığı ve metformin’ in koruyucu etkisinin görüldüğü belirtildi.

Yapılan açıklamada kanser hücrelerinin “insüline bağımlı” bir hale geldiği ve özellikle kilolu ve diyabet hastası olan hanımlarda meme kanseri ve metastatik kanser riskinin yükseldiği belirtildi.

“Yüksek insülin seviyeleri yalnızca kadınlarda malign meme kanseri tümör formasyonu ile indirekt bağlantılıdır.” - National System of Researchers.

“Metformin insülin direncini kontrol ederek vücudun kendi içerisinde en doğru şekilde metabolize edilmesini sağlamakta ve kanser hücreleri tarafından elde edilmesinin önüne geçilmektedir. İnsülin direnci olan kişilerde vücut bu hormonu çok daha fazla üretmekte ve yüksek seviyelere ulaşabilmektedir.” – Perez Salazar.

Araştırmalar hücresel dokular ile yapılmıştır ve yakın bir zamanda Juarez Hospital of Mexico City’ de ki hastalardan elde edilen biyopsi örnekleri üzerinde de çalışılarak daha net sonuçlar açıklanacaktır.

Çevirenin Notu (ç.n): Bu konu ile ilgili ilk yazıyı 25 Şubat tarihinde “NOBEL ÖDÜLÜ SAHiBi JIM WATSON iLE SÖYLEŞi; DiYABET iLACI METFORMiN ZOR KANSERLERE KARŞI” adlı yazı ile paylaşmıştık. Blog linkimizi http://pembeyevehayata.blogspot.com.tr/2014/02/nobel-odulu-sahibi-jim-watson-ile.html tekrar eklediğimiz yazı ve üstteki araştırma ile ilgili onkologlarınız ve diyabet uzman doktorlarınız ile konuşarak fikirlerini alabilirsiniz. Şu ana kadar olan bazı geri dönüşlerde konuya sıcak bakıldığı duyumunu elde ettik.

Zindelikler dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.